Video placeholder

Klus: Duo Zembiš je mix podlosti a neschopnosti. Album ČAUČESKU je terapie proti současnému dění

-VaP-

Herec a zpěvák Tomáš Klus vydává nové album s názvem ČAUČESKU. „Název je jednak parafráze na populární pořad nejmenovaného premiéra a jednak je to parafráze, nebo takové poukázání na jednoho generála, který svoji zemi nevedl úplně dobře,“ vysvětluje Tomáš Klus. Jak už název sám o sobě napovídá, album je laděné hlavně politicky a vzniká jako reakce na současné politické dění v České republice.

„Duo Zembiš je termín Jaroslava Kmenty, který na té desce se mnou spolupracuje a čte tam takové komentáře k mým písním a vůbec k situaci, ke které se tam vyjadřuju. Já jsem v jeden okamžik zjistil, že jsem napsal pro duo Zembiš více písní než pro vlastní ženu a já jsem potřeboval zatečkovat tuhletu svojI obsesi vůči politice jako takové, protože doufám, že teď je doba, ve které jde vidět neschopnost jednoho a podlost druhého, a snažím se přispět tím, co umím. A to jsou písničky,“ říká Klus v pořadu Prostor X.

Celý rozhovor s Tomášem Klusem můžete zhlédnout zde:

Video placeholder

Prostor X: Rozhovor s Tomášem Klusem • Prostor X

 „Chtěl jsem udělat tečku – desku, kde se k tomu vyjádřím, a pak už vím, že nebudu moct udělat nic víc. Takže to je prostě potřeba přetlaku nebo nějakého vykompenzování nějaké rovnováhy ve mně, protože pro mě je to terapie a věřím a doufám, že to může být terapie i pro spoustu jiných lidí, doufám, že pro mladé lidi, protože ta deska je, co se týče žánru, stylu hudby, poměrně pestrá a snažil jsem se ve spolupráci s Jirkou Burianem, který je velmi progresivním umělcem a skvělým hudebníkem zacílit na mladé lidi, kteří doufám nezdědí po svých rodičích takovou tu tendenci, kterou asi jako máme z období komunismu, kdy nechodit k volbám je jako nějaká frajeřina a vyjádření protestu. Já bych chtěl jenom mladým lidem vzkázat, že je to naopak, že chodit k volbám a vědět koho a proč volím je frajeřina,“ vysvětluje Tomáš Klus svou motivaci k vydání čistě politického alba.