Buchert: Pivo bude brzy za sto korun. Ubývá hospod i zákazníků, pořád jsme ale národ pivařů
Restaurační byznys se v posledních letech proměnil. Pandemie koronaviru, vysoká inflace i nedostatek pracovních sil zásadně komplikovaly podnikání v pohostinství. To spěje k zavírání restaurací i velkému zdražování. Jaké je dnes nejoblíbenější hospodské jídlo? Čím je jedinečné české pivo? A jak se mění česká pivní kultura? I na tyto otázky odpovídá Viliam Buchert.
Zdražuje se pivo, jídlo, hospody mizí na venkově i v některých menších městech. Mění se kuchyně, kterou restaurace vaří, i demografické složení hostů, kteří do hospod chodí. Klasická česká pivní kultura zdá se již není, co bývala. Je důvod smutnit? Jak kdy a jak pro koho. Za poslední roky se velmi zvýšila kvalita služeb, objevují se tu nové a netradiční koncepty a pivaři si dnes přijdou na své o to víc, když se každou chvíli objeví nový minipivovar.
Jak bude česká hospoda vypadat v budoucnosti? Jak se u nás projevují vlivy ze zahraničí? A jak se má správně podávat pivo? Dozvíte se ve videu.