Video placeholder
Farma CH-Angus se specializuje na chov plemene Aberdeen Angus
Farma CH-Angus se specializuje na chov plemene Aberdeen Angus
Farma CH-Angus se specializuje na chov plemene Aberdeen Angus
Farma CH-Angus se specializuje na chov plemene Aberdeen Angus
Farma CH-Angus se specializuje na chov plemene Aberdeen Angus
7 Fotogalerie

Jesenická farma vám nabídne klidný víkend mimo město spojený se skvělým steakem

red

Farma Ch-Angus, nacházející se nedaleko jesenických hor, se specializuje na chov hovězího dobytka a produkci kvalitního masa plemene Aberdeen Angus. S důrazem na ekologii a udržitelné zemědělství přináší zákazníkům nejen chutné produkty, ale i unikátní zážitky z farmy díky místní agroturistice!

Od svého vzniku se farma zaměřuje především na chov krav bez tržní produkce mléka, což znamená, že veškeré úsilí směřuje k produkci vysoce kvalitního masa. Zdejší způsob chovu je ekologický a respektuje přirozené potřeby zvířat, jejich svobodu a psychickou pohodu. K dispozici mají 230 hektarů půdy, kde zvířata tráví většinu času. V zimě jsou pak umístěna v zimovištích, kde mají dostatek sena, slámy a stálý přístup k vodě. Zhruba polovinu zmíněné půdy tvoří i orná půda, která slouží k rostlinné produkci zejména pro vlastní faremní využití. “Kromě chovu zvířat se také věnujeme agrolesnictví, přičemž jsme v loňském roce vysázeli 700 stromků na sedmi hektarech na celkem třech různých lokalitách,” popisuje jednu z aktivit farmářka Andrea Franková.

Kromě hovězího masa nabízí farma také drůbeží maso z tradičně chovaných slepic, hus, husokačen, kachen, brojlerových kuřat, krůt a křepelek. I jejich způsob chovu je podřízen welfare zásadám, které garantují vysokou kvalitu života zvířat.

Při zpracování masa se využívají tradiční metody, které zahrnují zrání masa v chladících komorách po dobu minimálně 10 až 14 dní. Tento proces zajišťuje křehkost a vynikající chuť masa. Zákazníci si mohou být jisti, že každý produkt pochází z masných mladých kusů a má prokazatelný původ. Své produkty si farma lokálně zpracovává a balí ve vlastní bourárně, díky čemuž má kompletní kontrolu nad každým krokem celého procesu. Maso si pak můžete koupit přímo na farmě nebo vám svou pojízdnou prodejnou dovezou objednávku až domů, a to zcela zdarma.

A pokud byste chtěli na farmu zavítat, neváhejte využít faremní agroturistický program a užít si tak příjemný rodinný víkend mimo město. Není tedy třeba dodávat, že farma Ch-Angus je rájem nejen pro zvířata, ale i pro ty, kteří hledají vedle bio produktů i autentický zážitek z venkova a chvilky odpočinku. Zaujalo vás povídání o farmě? Podívejte se na video, kde se dozvíte mnohem víc!