Kdybyste letos měli upéct jen jeden druh cukroví, mohly by to být zrovna marokánky

Kdybyste letos měli upéct jen jeden druh cukroví, mohly by to být zrovna marokánky Zdroj: Darina Křivánková

Když vás to nebaví, nepečte! Koupit vánoční sladkosti od profesionálů je povolená adventní zkratka

Darina Křivánková

„Letos nepeču! Maximálně linecké, aby bylo co nabídnout návštěvě. Možná ještě rohlíčky. A co vosí hnízda? Ta má přece rád děda. Ale to už je opravdu všechno! Ještě vlastně ořechy, ty přece musí být.“ Nemusí, ale to vy dobře víte.

Lidi se dělí na několik druhů. 1. Ty, kteří si pečení vánočního cukroví vysloveně ­užívají. 2. Ty, co pečou, protože mají pocit, že se to musí. 3. A ty, co jednoduše nepečou. První a třetí skupina je úplně v pořádku, péct pro radost nebo nepéct vůbec, protože mi to nejde a nedělá mi to radost, jsou sice zcela opačné přístupy, ale oba naprosto relevantní. Problém mají ti, ­kteří pečou z povinnosti. Jeden reklamní slogan ­praví: „Pečení je radost.“ Mělo by být. Kdo nepeče s radostí, neupeče nic dobrého.

Vysoká škola trpělivosti

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!