Před Vánoci si promrskejte etiketu podle Ladislava Špačka, pomůže jeho nová kniha
Do Štědrého dne to máme, co by kamenem. Ať už budete k večeři mít kapra, nebo řízky, užijete pár dobře míněných rad ohledně servírování jídla a chování u stolu. Na pomoc jsem si vzala poměrně čerstvou knihu Etiketa stolování od Ladislava Špačka s podtitulem O dobrých mravech a dobrém jídle. Kdy jindy se pocvičit v solidním chování než o společensky vypjatých vánočních svátcích.
Myslíte si, že techniku používání příboru bravurně zvládáte už od svých tří let? Že víte, jak se drží sklenka nebo jak vyřešit trapnou situaci v restauraci, když vám číšník nedopatřením přinese špatné jídlo? Špačkova objemná bichle etikety vás nejspíš vyvede z omylu. V mnoha ohledech jsme zvlčili, proto není vůbec na škodu alespoň základně se společensky zorientovat. Nejspíš máte ohledně štědrovečerního stolování své zvyky a rituály, což je chvályhodné, ale dopřáváte danému okamžiku dostatečnou důstojnost? Jak vypadá váš sváteční stůl a co máte na sobě?
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!