Další březnový tip: Nová Postní kuchařka od chefa Pavla Drdela
Pokud někdo tvrdí, že se bez masa nedá uvařit nic opravdu kreativního, tady má odpověď. Postní kuchařka je dílem šéfkuchaře a spolumajitele vyhlášené strakonické restaurace Sůl a řepa Pavla Drdela. Pavel je purista, vaří bez kompromisů, důsledně lokálně a dokáže na talíři vyčarovat takřka zázraky zdánlivě z ničeho. Jeho kuchařka má podtitul „od kořene po nať“ a ono „postní“ v titulu si přeložte jako vegetariánská.
Půst v moderním, marnotratném světě znamená, že se vzdáme něčeho nadbytečného, abychom ulevili tělu a koneckonců i mysli. Na tapetě je samozřejmě alkohol, ale i maso. Někdo si tuto cestu zvolí jako celoroční, či dokonce celoživotní program, někdo se po ní projde alespoň kousek. Můžeme to zkusit, aktuálně se totiž nacházíme v období předvelikonočního půstu. V Drdelově kuchařce najdeme mraky inspirace, jak si ta postní či bezmasá jídla připravit skutečně nápaditě, lokálně a s využitím nejrůznějších šéfkuchařských vychytávek.
Prachy, oleje, chipsy, nakládačky
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!