Filé s kroketami a domáci falafel se zbytky z Teska. Gastronautská mise Reflexu pokračuje
Mrazivé pondělí drželo naše gastronauty v blízkosti jejich domovů a kanceláří. Na čem si dnes pochutnali? Dejte svůj hlas gastronautovi, jehož "úlovek" vás nejvíc zaujal.
Tereza Vandrovcová si usmažila falafel s cous cous salátem. Cenu mohla snížit na minimum (viz komentář v galerii). Cous cous a rajčata totiž našla za Tescem (malá ochutnávka freeganství). František Ortmann vsadil na jistotu a v blízkosti vlastní kanceláře si dal roládu plněnou špenátem a uzeným sýrem.
Ivana Jelínková je vzhledem k svému povolání běžné odkázána na školní jídelnu. Dnes si ale kvůli chřipce musela uvařit doma. Udělala si vepřovou kýtu s dijonskou omáčkou a pšeničným bulgurem, kterou ohodnotila plným počtem bodů.
Veronice Pacákové po tréninku v kickboxu pořádně vyhládlo. V brněnském steak house si objednala rajskou omáčku s masovými kuličkami. Miroslava Tučku dnes jídlo z jídelny pro vrcholové sportovce, kam pravidelně dochází, příliš nenadchlo. Gratinovanému filé s kroketami dal šest bodů z deseti.
Na cestu za gurmánskými objevy se nevydal do neznáma ani Jan Kára. Na návštěvě u rodičů si udělal netradiční omeletu. Petr Mára si pochutnal na pečeném kuřátku s grilovanou zeleninou.
Páteční jídlo bude mít gratis opět Tereza Vandrovcová. Pro její veganské závitky s nudlemi hlasovalo v naší anketě nejvíce čtenářů.
3.2. – Tereza Vandrovcová: CO: Jarní veganské závitky s nudlemi. KDE: Restaurace Loving Hut, Praha 2, Londýnská 35. JAK (hodnocení): 10. ZA KOLIK: 110 Kč. CELKOVÝ DOJEM: Příjemně křupavé smažené závitky z rýžového papíru plnené zelím, nudlemi, mrkví, tofu a houbami šitake doplněné rýžovými nudlemi, lehce pálivou sladkokyselou Au Lac omáčkou s klíčky a zeleninovou oblohou se zálivkou. Voda zdarma. Obsluha usměvavá a pozorná. Prostředí trochu prostší, ale příjemné. Jelikož to na mě byla trochu moc velká porce, potěšilo zabalení s sebou zdarma. Nemám výhrad a dávám za 10 :)|
Stejně jako minulý týden můžete i dnes rozhodnout, komu proplatíme pondělní oběd:
Prohlédněte si příspěvky gastronautů z předchozího týdne:
A pokud nevíte, jak naši gastronauti vypadají, seznámit se s nimi můžete zde: