Blafy, rychlovky i spálený jazyk. Gastronauti Reflexu dnes měli pech
Moc vlažné, nebo naopak příliš horké? Gastronauti Reflexu se na dnešním obědě museli smířit s řadou nedostatků. A nebyla nouze ani o skutečné blafy. Nezapomeňte hlasovat, autorovi vítězné fotografie opět proplatíme oběd.
Gastronaut Jan Kára může mluvit o smůle. V nymburské restauraci U Koherů, kde se prý obvykle dobře nají, dostal krůtí maso s knedlíky, které "vypadají a chutnají, jako by vypadly z balení s panenkou Barbie". I kvůli nepovedenému zelí mu udělil 3 body z 10. "Tři body proto, že i když mi to extra nechutnalo, mám pořád úctu k jídlu. Že jí nemají kuchaři je věc druhá," dodává.
Snad ještě hůře dopadla Ivana Jelínková, která si ve školní jídelně dala "opravdový hit" - smažený sýr s bramborem a tatarkou: "Jak se dá tahle klasika ještě více zkazit? Naprosto nepřiměřenou teplotou, která z údajného sýra dělá smažené, gumové cosi," napsala do komentáře k jídlu, kterému udělila pouhé 2 body.
Smažené jídlo se stejnou přílohou si vybral v jídelně pro vrcholové sportovce i Miroslav Tučka. O horký kuřecí špíz se sýrem si sice spálil jazyk, přesto mu chutnalo - jídlu za 65 korun udělil 8 bodů z 10.
Kuřecí měl i Martin Plichta. Kuřecí steak s bylinkovým máslem a zeleninou v restauraci Hybernia, kam chodí pravidelně, ho ale patrně neuspokojil. Jídlo za 105 korun ohodnotil 6 body.
Po technických problémech se do projektu opět zapojila Tererza Zamazalová, která se musela spokojit s rychlovkou. Čevapčiči s opečeným bramborem dala 7 bodů.
František Ortmann dostal chuť na čínu. Dobrý dojem z chutného masa a zeleniny nezkazila ani vlažná rýže (8,5 bodů).
Veronika Pacáková se dnes v noci nevyspala. Musela zakročit u těžkého porodu tří jehňátek a po ranním tréninku kickboxu se odměnila v brněnském steak housu pořádným kusem masa. Studené tentokrát nebylo jídlo, ale obsluha. Gratinované vepřové kotletě s italskými bramborami dala 8 bodů z deseti.
Tereza Vandrovcová se i dnes najedla venku. Ve vegetariánské restauraci Maitrea si pochutnala na jídle tvořeném "chutnou rostlinnou uzeninou, jemnou bramborovou kaší, (pře)vařenou zeleninou a dobře ochucenou oblohou." Přes malé výhrady udělila obědu 8 bodů.
Letní nádech do projektu vnesl Jan Klinský, jemuž sestra připravila krupicovou kaši s cukrem a jahodami. V současných mrazech to je malé gastronomické zjevení, které náš gastronaut ohodnotil 8 body.
Úterní oběd proplatíme Tereze Vandrovcové, která zaujala čtenáře indickým menu (rýže, cizrna, brambory, chutney, mungo klíčky, zeleninový a ovocný salát):
7.2. – Tereza Vandrovcová: CO: Indické menu (rýže, cizrna, brambory, chutney, mungo klíčky, zeleninový a ovocný salát). KDE: Beas Dhaba, Vladislavova 1 (Národní Třída). HODNOCENÍ: 7. ZA KOLIK: 75kč. CELKOVÝ DOJEM: Dnes jsem navštívila indickou vegetariánskou restauraci Beas, kde je jídlo servírováno formou samoobslužného bufetu a nabízí i veganské varianty. Jídlo bylo dobré, i když cizrna mohla být pálivější a brambory tvrdší (-2 body) a moc se mi nelíbil způsob servírování na železných tácech (-1 bod). Voda s plátkem citronu je na každém stole zdarma. Mé prosbě po bílém talíři pro lepší foto efekt nebylo vyhověno (zřejmě nemají), nicméně obsluha byla příjemná.|