Zprávy

Zpět na článek

Kdo utajuje životopisy našich prezidentů?

11 komentářů

jirischauer
V roce 1995 vyšla "Causa Emil Hácha", spoluatory novinář Dušan Tomášek a známý historik Robert Kvaček (profesor Univerzity Karlovy, jmenován až po roce 1989)
V roce 1997, a znovu 2007, vyšla kniha "JUDr. Emil Hácha (1938-1945)" od historika Tomáše Pasáka (+).
1998 vyšla kniha k 70. výročí zvolení E. Háchy prezidentem.

BTW, o Václavu Klausovi naposledy napsal knihu politolog Jiří Pehe, prý není mox povedená, ale je.

Jan Berwid-Buquoy (bývalý nadšený ódeesák vyloučený ze strany za urážku majestátu, tj. Václava Klause) nezná, nepracuje s prameny, ač si říká historik, a raději fantazíruje o spiknutích.
jirischauer
Kniha k 70. výročí samozřejmě vyšla v roce 2008.
emeritnisamec
Pane Vévodo máte úžasnou schopnost vyprovokovat k reakcím osoby rozumu mdlého(pokud čtu reakce).Nevím mám-li se k ním také počítat i když vaši diskutující rádi potvrdí že jsem blbec.Problém je v tom že historie vzniká vznikne-li potřeba někoho oslavit nebo naopak ukázat že to byl vůl.Historie se se skutečností moc nepotkává.Vytváří se dle potřeby.Každý kdo si přečetl Rudé právo věděl že Kléma je génius a neohrožený vůdce.Tatíček byl trochu intrikán a žádný podraz mu nebyl cizí.Takový obraz se pro historii nehodí tak musí vycházet monografie.Bohužel lidé bezmezně věří tomu co si přečtou a skočí na všechno.Je to voda na váš mlýn a vaše provokace.Přiznám se že to mám rád zvláště ony reakce.Vím že se nikdy nedozvím pravdu o ničem a proto se ptám znovu není lepší nic nevědět?
ultimathule
napsat, že by byl Háchův životopis nudný-to může skutečně jen idiot. I když...ona nějaká ta okupace, válka, Hitler na Hradě...koho by to zajímalo
sendyman
Ale příteli!
Fakt nuda, koho by to zajímalo!
Daleko zajímavější je životopis, kterým pavévoda zaplevelil internet!
ultimathule
Já se mu vyhýbám, vcelku úspěšně. Nemám s blby příliš trpělivosti. Ale tady mně to občas nedá
johannes
Kdo a co ti brání aby jsi je sepsal a vydal? Při tvých zázračných schopnostech to bude hračka. Budou sice mít jednu drobnou chybičku, že je nikdo nebude číst. Ale třeba se pletu a bude to bestseler. Životopisy prezidentů od Lojzy z Bukvic.......na to možná i pár lidí skočí.
von.rammstein
opatrně s těmi slovy, pan Berwid-Buquoy opravdu ty diskuze čte a ve svých článcích na diskutéry někdy i reaguje
ultimathule
Tak snad abyste honem upaloval, než si Vás všimne.
johannes
Proč opatrně? Jestli si to Lojza opravdu přečte a zareaguje, tak se máme na co těšit. Takové počteníčko jako on, hned tak někdo vyplodit nedokáže. A klidně se přimluvím i u pana primáře, aby ho pustil častěji k počítači.