Zpětné zrcátko

Zpět na článek

Vladimír Mertlík: „Bídné“ důchody umělců jsou často dílem bídného placení daní

10 komentářů

King I
Proč se ta paní z obrázku tak divně ksichtí? Ona je komunista nebo trpí demencí?
Uživatel_5850027
Měli by brát jen takovou procentuální část zaslouženého důchodu, jako kolik platili na sociálním. Pokud někdo neplatil nic, neměl by od státu vidět ani korunu.
Radim Měcháček
Divím se , že jim není hanba , vždyť to je přece o placení , spíš neplacení daní . Když jedou na představení žádají výhradně hotové peníze a pak už daň nikdo nezaplatí , ale pláčí na špatném hrobě , protože ti chudáci s malým důchodem , když zemřou zůstává po nich mnohamilionový majetek . Já jim to nezávidím , ale ať pořád nebrečí .
Michal Bednárek
Nelze než souhlasit s výše uvedeným. Zrovna Obermaierová si má co stěžovat. A co te reklama na inkontinenci? Je příjem řádně zdaněn?
Petr Saturka
On i běžný důchod by jim nestačil. Jsou zvyklý žít na vysoké noze a tak by si představovali statisíce.
zdenek zezulik
Myslím, že odpověď na Váš článek, pane Mertlíku, je v této staré bajce od Ezopa:
Mravenec a cikáda
Mezi lesem a polem žili vedle sebe mravenec a cikáda. Bylo krásné
léto, ale mravenec neodpočíval a nezahálel. Celé dny se plahočil
od lesa k poli a nazpátek. Z pole přinášel obilná zrnka a chystal si
zásobu na dlouhou zimu.
Když pak mráz zamkl krajinu, seděl doma a radoval se ze své
bohaté spíže.
Zato jeho sousedka cikáda trpěla hladem. Nakonec přišla za
mravencem a poprosila ho o pár zrníček z jeho zásob.
„A co jsi dělala v létě, když zrní zrálo?“ zamračil se mravenec.
„Zpívala jsem,“ přiznala cikáda.
„Tak teď můžeš z hladu tancovat!“ odsekl nevrle mravenec.
A věřte nebo nevěřte, ani to mrňavé zrníčko jí nedal. Byl to starý
bručoun, o ždibec jídla se nerozdělil, ale ždibec pravdy měl…
Protože kdo se v létě jen raduje
a nemyslí na mráz,
v zimě si pak stýská.
Petr Saturka
@zdenek zezulik Jaká cikáda, cvrček.
Uživatel_5850027
@Petr Saturka Tak Ezop byl Řek
Uživatel_5734171
Bídné důchody jsou VŽDY dílem špatného placení daní a hlavně špatného placení sociálního pojištění. Já sám platím zákonné minimum, protože jsem OSVČ a POČÍTÁM S TÍM, že můj důchod bude minimální. Prostě se musím zabezpečit na stáří jinak. A je to MOJE VOLBA. A stejnou volbu měli i umělci, sportovci a spousta dalších, co mají jinou, než pracovní smlouvu. Ušetří na odvodech, dostanou "na ruku" víc, ale nebudou mít skoro žádný důchod. Problém je, že spousta z nich tohle nepobere. Ty nářky pak jen svědčí o tuposti těch herců, zpěváků či fotbalistů, se státem a jeho systémem penzí to nemá nic společného. Ten systém je daný desítky let...
Roman Lafek
Krásně napsáno.